06 46 170 711 hallo@burokriebels.nl

Een website laten maken begint bij het kiezen van een webhosting, want webhosting is de technische basis van jouw website. Als de webhosting niet in orde is, dan kun je hier ontzettend veel problemen mee krijgen. Jouw website is traag, functioneert niet goed en kan in het ergste geval gehackt worden.

Voor dit blog ging ik in gesprek met Raoul Heijsen van Heijsen Managed WordPress Webhosting. Raoul is WordPress webhosting specialist en onderscheidt zich van grote hostingpartijen door middel van service en onderhoud. Inmiddels verzorgt Raoul ook webhosting voor mijn klanten.

Als websitebouwer wil ik mijn klanten natuurlijk de allerbeste hosting adviseren. Wil je naar aanleiding van dit blog in contact komen met Raoul? Hier vind je alle informatie over de diensten van Raoul Heijsen.

Wat is webhosting?

De fundering van jouw website

Raoul: “Om het simpel uit te leggen vergelijk ik het bouwen van een WordPress website met het bouwen van een huis. Voor het bouwen van een huis heb je een stukje grond nodig en dit moet je kopen of huren. De grond is de basis van het huis, de webhosting is de basis van de website.

Het huis staat in een straat en heeft een huisnummer. Dit huisnummer is jouw domeinnaam, zo kunnen mensen jou vinden. De website staat op een webserver, een grote computer. Jouw domeinnaam wordt gekoppeld aan het stukje webhosting op deze webserver en zo kan men jouw website vinden.”

Waar moet je op letten bij het kiezen van een webhosting?

Raoul: “Dat is een goede vraag, want er wordt ontzettend veel aangeboden. Bij veel partijen worden vaak verschillende pakketten, small, medium, large etc. voor hosting aangeboden en dit loopt uiteen van vijf euro per maand tot honderden euros. Waar moet je dan op letten bij het kiezen van de webhosting?”

$

Snelheid webhosting

“Voor een WordPress website moet je ervoor zorgen dat je een snelle webhosting hebt. De meeste webhostings van zo’n tien euro per maand zijn nogal traag. Wil je zorgen voor een website die goed converteert en dat Google je niet dempt in de zoekresultaten, dan heb je een snelle hosting nodig.”

Webhosting partijen zijn de laatste jaren ontzettend gegroeid en bieden hosting aan voor enkele euros per maand. Als zij zo hard groeien, zetten zij zoveel mogelijk websites op één server en verkopen ze meer websites, dan dat ze eigenlijk kwijt kunnen. Het gevolg is dat de websites traag worden en er errors kunnen ontstaan. De ruimte en rekencapaciteit van de server moet namelijk verdeeld worden over alle websites en als er websites zijn, die veel geheugen vragen, dan wordt jouw website daar de dupe van.

$

Onderhoud website

“Naast de snelheid van de website, moet je ook denken aan het onderhoud van de website. Een WordPress website moet namelijk onderhouden worden door middel van updates. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook uitbesteden. Vraag jezelf bij het kiezen van een webhosting dus af of je voldoende tijd hebt om je WordPress website regelmatig te updaten, minimaal twee keer in de maand. Een website die niet goed onderhouden wordt, is een potentieel gevaar. Websitefuncties kunnen uitvallen en in het ergste geval kan de website gehackt worden of komt er malware op.”

Waarom kies jij ervoor om het onderhoud van de website voor de klant te doen?

Massa is kassa

Raoul: “Ik heb maar één pakket voor webhosting en dat is inderdaad inclusief onderhoud. Bij veel partijen zie je veel soorten pakketten, maar vaak komen die pakketten op hetzelfde neer. Alleen bij de grote pakketten krijg je meerdere databases of honderden e-mailadressen, terwijl je die helemaal niet nodig hebt. Voor één WordPress website heb je namelijk maar één database nodig. Het cruciale, het belangrijkste wat ze in de pakketten vergeten, is dat de website up-to-date gehouden moet worden. Door updates blijft de website veilig en voorzien van de nieuwste functionaliteiten.

In principe komen er wekelijks updates uit, want je gebruikt meerdere soorten software in jouw WordPress systeem. Vergelijk het met je eigen computer waar je programma’s, zoals Office of Photoshop op installeert. Die programma’s sturen ook updates en dat moeten bijgehouden worden. Heb je de nieuwste Windows versie dan kun je er geen Office 97 opzetten, want dat draait gewoon niet meer, dat gaat niet samen. Laat je updates achterwege, dan wordt je website instabiel.

Met de kwaliteitshosting die ik bied, zorg ik ervoor dat alle websites die ik host up-to-date zijn. Kies je voor een andere hosting, zonder onderhoud, vraag jezelf dan eens af hoeveel tijd en geld dit je kost, omdat je jouw eigen diensten niet kunt uitvoeren. Stel dat je 2 uur per maand bezig bent met het onderhoud van je website en je moet bij problemen kennis van jouw webdesigner inkopen, dan kun je beter kiezen voor een kwaliteitshosting.

Over het algemeen zie je dat veel webhosting partijen voor de massa gaan. Massa is kassa en dan is een webhosting goedkoper. Het nadeel is, dat veel van die partijen niet telefonisch bereikbaar zijn of geen chatservice hebben. Je moet dan een ticket aanmaken en lang wachten op een antwoord of je wordt verwezen naar een veel-gestelde-vragen-pagina waarmee je zelf het probleem moet oplossen. Als jouw website dan een tijd offline is, val je terug op jouw webdesigner, maar als jouw webdesigner de oplossing ook niet weet of het ligt toch bij de hosting, dan wil je gewoon iemand aan de lijn hebben. Iemand die niet alleen verstand heeft van de hosting, maar ook inhoudelijk van WordPress websites.”

Maak jij een back-up van de website?

Raoul: “Ja, vier keer per dag wordt er een back-up gemaakt van het hele systeem. Bij veel partijen wordt er geen back-up gemaakt. Of je moet het zelf instellen, maar dat is vaak te technisch. Ook wordt er weleens een software plugin gebruikt om een back-up te maken, maar in de basis wordt deze back-up dan op het systeem zelf geplaatst. Als jouw systeem kapotgaat, dan kun je alsnog niet bij de back-up. Bij het kiezen van jouw webhosting is het daarom belangrijk om te onderzoeken of je een partij kiest, die een back-up maakt en deze het liefst extern bewaart. Kijk dan meteen ook of zij de back-up voor je terugzetten zonder dat daar extra kosten bij komen.”

Hoe kunnen klanten naar jou overstappen als zij al een WordPress website hebben?

Raoul: “Dat werkt net zoals bij energiemaatschappijen. Ik verhuis de website gratis en neem alles uit handen. Het enige wat ik niet doe, is het opzeggen van het contract bij de oude leverancier, dat moet de klant zelf doen. Voor de verhuizing heb ik een verhuistoken nodig en deze kun je bij de oude leverancier opvragen. Dan wordt de domeinnaam verhuisd, de website wordt verhuisd en ook de mail wordt meegenomen. Dit doe ik helemaal kosteloos.”

Bekijk hier de video van het interview

Raoul Heijsen

Heijsen Managed WordPress Webhosting

Raoul is gespecialiseerd in WordPress webhosting. Met de hosting van Raoul draait jouw website altijd soepel en snel. Je hebt geen stress over updates, veiligheid, backups en snelheid. And best off all: altijd persoonlijk contact!

Deze pagina bevat affiliate links. Als je via deze link(s) iets koopt, ontvang ik commissie over jouw aankoop. Jou kost het niets extra en mij help je er mooi mee. Alle kleine beetjes helpen toch? 😊

Met wie wil je deze blog delen?

Pin It on Pinterest

Chat openen
Hoi, wat tof dat je mijn website bezoekt. 👋
Heb je een vraag? Stuur mij dan gerust een bericht. Groetjes, Annemiek