06 46 170 711 hallo@burokriebels.nl

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om jouw website summerproof te maken! De zomer is een mooi moment om jouw website eens grondig te controleren, want niets is zo vervelend als technische problemen tijdens de zomervakantie. Een storing of veiligheidslek kan veroorzaakt worden door een slecht onderhouden website, dus zorg ervoor dat jouw website klaar is voor de zomer.

Doe de zomerse website-check

Maak jouw website summerproof

Met de tips in dit blog zorg je ervoor dat jouw website niet alleen klaar is voor de zomer, maar ook indruk maakt op je bezoekers. Zo kun jij onbezorgd genieten van het mooie weer, terwijl jouw website op volle toeren draait!

Check de veiligheid voor een summerproof website

Check de veiligheid van de website voor je op zomervakantie gaat. Zijn alle plugins up-to-date, is het thema van jouw website naar de laatste versie bijgewerkt en is de nieuwste versie van WordPress geïnstalleerd? Ik adviseer je sowieso om dit regelmatig te controleren, want een goed onderhouden website is minder gevoelig voor een veiligheidslek.

Neem je jezelf elke keer voor om jouw website trouw te updaten, maar komt het er steeds niet van? Dan kun je ook gebruik maken van mijn updateservice.

Een ander veiligheids-ding waar je aan kunt denken is het wachtwoord. Is deze nog veilig? Je kunt je wachtwoord gemakkelijk aanpassen in het dashboard van jouw website. Gebruik dan altijd een sterk wachtwoord. Controleer ook of alle beheerders van jouw website nog actueel zijn (of verwijderd kunnen worden) en attendeer hen erop dat zij het wachtwoord een keertje wijzigen.

Maak voor de zomer een back-up van jouw website

Mocht het dan toch helemaal mis gaan met jouw website (laten we het niet hopen), dan is het superfijn om een back-up van de website te hebben. Controleer of je een recente back-up van de website hebt, voordat je op zomervakantie gaat. Meestal is deze automatisch ingesteld. Maak desnoods een nieuwe back-up en zorg ervoor dat de back-up ook op een externe schijf wordt opgeslagen, bijvoorbeeld in de cloud.

Controleer functionaliteit en gebruikerservaring

Om bezoekers van jouw website tevreden te houden, is het belangrijk dat zij moeiteloos door jouw website kunnen navigeren. Navigeer daarom zelf eens door je eigen website. Zorg ervoor dat er geen gebroken links zijn. Deze zijn frustrerend voor jouw bezoekers en hierdoor kunnen bezoekers afhaken en jouw website verlaten. Bovendien hebben gebroken links een negatieve invloed op de SEO.

Test voordat je op vakantie gaat ook het contactformulier van jouw website. Zo ben je er zeker van dat het contactformulier werkt en dat je de inzending goed ontvangt.

Heb je een webwinkel op jouw website? Dan wil je natuurlijk ook de betaalopties voor de zomervakantie eens even goed controleren. Werkt alles nog zoals het hoort? Dan kun je na de vakantie lekker aan de slag met het versturen van bestellingen.

Pas de content voor een summerproof website

Het is belangrijk om je content actueel te houden om bezoekers goed geïnformeerd en betrokken te houden. Update oude inhoud en verwijder irrelevante of verouderde informatie die niet meer van toepassing is. Overweeg om nieuwe seizoensgebonden content toe te voegen, zoals een frisse zomerfoto of relevante blogposts. Als je in de zomer aangepaste openingstijden hebt of tijdens vakantieperiodes beperkt bereikbaar bent, zorg er dan voor dat deze informatie duidelijk op je website staat. Dit voorkomt teleurstellingen bij je bezoekers. Controleer ook de prijzen in je webwinkel en informeer je klanten over eventuele afwijkende levertijden tijdens de zomervakanties. Door de content website up-to-date te houden, zorg je voor een transparante en betrouwbare ervaring voor je bezoekers.

Bereid je website voor op de zomer

Zorg dat je website klaar is voor de zomervakantie, doe de check!

V

Update alle plugins

V

Werk het thema bij naar de laatste versie

V

Installeer de laatste versie van WordPress

V

Verander je wachtwoord naar een sterk wachtwoord

V

Zorg voor een recente back-up van de website

V
V

Test het contactformulier en andere functionaliteiten

V

Pas de content aan in de zomer

Een zorgeloze zomer voor jouw website

Houd je website in topvorm deze zomer!

Door je website grondig te controleren voordat de zomervakantie begint, zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Neem de tijd om de checklist af te werken. Zo kun jij met een gerust hart genieten van de zomer, terwijl je website lekker doordraait. Happy summer en veel succes met de check van jouw website!

Met wie wil je deze blog delen?

Pin It on Pinterest

Chat openen
Hoi, wat tof dat je mijn website bezoekt. 👋
Heb je een vraag? Stuur mij dan gerust een bericht. Groetjes, Annemiek