Het is juni en dat betekent dat we bijna halverwege het jaar zijn. Een mooi moment om doelen scherp te stellen of bij te stellen. Als de zomervakantie straks voorbij is, dan duurt het jaar niet meer zo lang en daarom vind ik het fijn om juist nu nog wat extra gas te geven.

Voordat het zover is, kijk ik ook weer even terug. Het geeft mij een voldaan gevoel om terug te kijken. Werkgeluk zit ‘m voor mij namelijk niet in omzet of inkomen, maar vooral in de leuke dingen die ik tijdens mijn werk meemaak. Via deze blog deel ik hoogtepunten of minder leuke dingen met jou.

In mei gingen er twee dingen niet goed. Ik had een haat-liefde verhouding met mijn podcast en het traject met mijn businesscoach is tot na de zomer uitgesteld.

In mijn allernieuwste podcast ga ik er wat dieper op in, dus mocht je nieuwsgierig zijn, luister dan aflevering nummer 7, daarin praat ik je bij.

Maar er gingen ook dingen goed, heel goed zelfs. Zo verkocht ik mijn hele creatieve voorraad. Door de veranderingen in mijn werkzaamheden besloot ik afscheid te nemen van de voorraad en deed ik op Instagram een oproep voor een overname van mijn voorraad. Al snel kwam ik in contact met Nicole van @letters_by_nic en inmiddels staat de voorraad bij haar thuis.

Archetypen

Ook mijn gesprek met Simone Visser van Bureau Simoon kreeg een verrassende wending. Simone is grafisch ontwerper en ter gelegenheid van haar verjaardag, gaf zij 44 minuten van haar creatieve meedenktijd weg. Ik was de gelukkige die met haar in gesprek mocht over mijn onderneming en mijn branding. Het eerste gesprek werd vervolgd door een tweede gesprek en we gingen op zoek naar mijn archetypen.

Archetypen zijn een soort herkenbare stereotypen. Je kunt de karakters inzetten om een rode draad door je organisatie te creëeren. De archetypen geven houvast bij branding, vormgeving en communicatie.

The girl nextdoor

Door het kiezen van quotes en motto’s bleven er drie archetypen voor mij over. Spoiler: ik ben “the girl nextdoor”. Een allerdaags type, ‘saai’, dacht ik eerst, totdat ik haar mooie kernwaarden ontdekte. Kernwaarden die goed bij mij passen en waar ik best trots op ben. Verder schuilt er ook een ‘lady adventure” in mij. Dat maakt “de girl nextdoor” wat spannender. De “smartgirl” is mijn derde archetype.

Ik moet echt mijn complimenten overbrengen aan Simone. Haar uitleg was helder, zodat we vrij snel mijn archetypen gevonden hadden. Ook hielp zij om mijn missie en visie weer scherp te krijgen. Dit traject is heel verhelderd en fijn om bij haar te volgen. Binnenkort deelt zij meer informatie op haar platform.

Verder in mei

  • Deed ik examen voor mijn opleiding tot basiskok. Het was rete spannend en helemaal niet leuk.
  • Was ik bij De Nijverheid in Utrecht voor een hele leuke fotoshoot met een interessante onderneemster. Foto’s blijven nog even geheim tot de lancering van haar nieuwe website.
  • Ging ik zelf op de foto bij Studio Steef. We kozen voor de locatie De Werf in Alphen aan den Rijn.
  • Vierden we carnaval in IJsselstein, ja echt waar! Het was één groot feest.
  • Ging ik naar Tina Turner de Musical. Dikke aanrader! De musical draait in het Beatrix Theater in Utrecht.
Creative life 2022
Creative life 2022
Creative life 2022

Dit wordt juni

In juni:

  • krijg ik de uitslag van mijn examen tot basiskok (wachten duurt lang);
  • ga tijdens Pinksteren een paar dagen naar de camping.

Met wie wil je deze blog delen?

Pin It on Pinterest