06 46 170 711 hallo@burokriebels.nl

Waarom ik koos voor een WordPress website in eigen beheer

Yes, ik ben het type dat graag de touwtjes in handen heeft. Een control freak? Misschien wel ja! Ik maak het mezelf daarmee wel eens moeilijk, maar ik vind het gewoon fijn om te weten waar ik mee bezig ben en niet afhankelijk te zijn van andere personen. Zo ook met het maken van mijn website en daarom koos ik voor een WordPress website in eigen beheer.

Sinds vorig jaar heb ik mijn website (en webwinkel) helemaal in eigen beheer. Door de veranderingen in mijn werkzaamheden, wilde ik namelijk een website die ik zelf gemakkelijk kan aanpassen. Een website met de mogelijkheid om te bloggen en om meer pagina’s aan te maken. Ik koos voor een WordPress website.

1. Bloggen met wordpress

WordPress is de nummer 1 van de wereld als het om bloggen gaat. Bloggen is een goede manier om bezoekers naar je website te trekken en toen ik mij een beetje ging verdiepen in SEO, ontdekte ik al gauw dat bloggen een must is. Je kunt namelijk, door over een onderwerp te schrijven, gemakkelijk nieuwe informatie aan je website toevoegen en deze informatie kan weer opgepikt worden door de zoekmachines, zoals Google. Doordat je een WordPress website gemakkelijk zelf kunt beheren, is het heel eenvoudig om steeds een nieuwe blog aan je website toe te voegen.

een blog inzetten voor je bedrijf

Je kunt een blog op verschillende manieren inzetten, bijvoorbeeld zakelijk of persoonlijk. Met een zakelijke blog kun je laten zien dat je de expert bent in jouw vakgebied. Met een persoonlijke blog kun je, door meer over jezelf te vertellen, je bedrijf persoonlijker of toegankelijker maken. Ik vind het vooral leuk om te schrijven over mijn ondernemersreis en wil hiermee andere ondernemers, zoals ik, inspireren en vermaken. Op welke manier je een blog ook inzet, het draagt bij aan de vindbaarheid van je website.

2. Zelf pagina’s toevoegen aan de website

Toen ik mij ging verdiepen in social media marketing, ontdekte ik dat ik salespagina’s nodig had. Om salespagina’s te maken had ik een website nodig waar ik gemakkelijk zelf nieuwe pagina’s aan toe kon voegen en daarvoor wilde ik mijn WordPress website zelf kunnen beheren.

het doel van een salespagina

Het doel van een salespagina is om bezoekers te converteren naar kopers. Dat werkt zo: via een advertentie op social media kun je mensen attenderen op je product of dienst en vervolgens verwijs je hen voor meer informatie door naar je salespagina. Op je salespagina worden alle vragen en bezwaren van de bezoeker weggenomen, zodat zij tot een aankoop overgaan.

Voor het maken van een nieuwe (sales)pagina, wilde ik niet elke keer bij mijn websitebeheerder aankloppen. Dit wilde ik gewoon gemakkelijk zelf kunnen doen en een WordPress website in eigen beheer is hiervoor de oplossing. Ik kan nu heel eenvoudig een nieuwe pagina aanmaken en zonder extra kosten.

3. Veel extra functionaliteiten voor WordPress

Een WordPress website kun je door middel van plug-ins uitbreiden met extra functionaliteiten. Een plug-in is een stukje softwarecode en deze kun je heel gemakkelijk installeren op een WordPress Website. Bijvoorbeeld: het is slim om regelmatig een back-up van je website te maken, maar dit is in WordPress niet mogelijk. Wel is er door een externe partij een plug-in ontwikkelt, die het maken van een back-up mogelijk maakt. Door deze plug-in op je website te installeren, kun je heel eenvoudig een back-up maken. Ook kun je bijvoorbeeld door middel van een plug-in een webwinkel (WooCommerce) of een mailprogramma (MailPoet) aan je website toevoegen.

4. Gemakkelijk te installeren op WordPress

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een plug-in voor. Soms moet je voor een plug-in betalen, maar vaak is het gratis. Omdat WordPress zo groot is, houden programmeurs van applicaties altijd rekening met WordPress. Het koppelen van een extern systeem aan jouw website is daardoor heel eenvoudig. Voor mijn betaalsysteem maak ik bijvoorbeeld gebruik van PayPro. Door middel van een plug-in is het heel eenvoudig om het betaalsysteem in gebruik te nemen. En dat vind ik fijn, ik hou niet van te moeilijk.

redenen om voor een wordpress website te kiezen

1. Je kunt gemakkelijk een blog opstarten en bijhouden.
2. Je kunt eenvoudig veel pagina’s aanmaken.
3. De website is uit te breiden met veel extra functies.
4. Veel externe applicaties zijn geschikt voor WordPress en simpel te installeren.

Toch kan het bouwen van een WordPress website technisch zijn als je dit nog nooit eerder gedaan hebt. Ik heb meerdere pogingen gedaan om zonder hulp een website te bouwen, maar uiteindelijk ben ik toch trainingen gaan volgen. Nu ik die kennis in huis heb, vind het leuk om deze met anderen te delen. Ik bouw de website en na het bouwen draag ik het beheer van de website over en leg ik uit hoe alles werkt. Op deze manier wil ik het voor ondernemers mogelijk maken om met een klein budget een website in eigen beheer te hebben. Een website die gemakkelijk te onderhouden is en flexibel inzetbaar is voor verschillende doeleinden.

Een wordpress website starten

Het kiezen van je hosting is het startpunt voor het maken van een WordPress website, ik gebruik hiervoor Hostnet.nl. Bij de hosting laat je jouw domeinnaam registreren en daarna kun je WordPress laten installeren op je domeinnaam. Vervolgens krijg je een inlog en wachtwoord opgestuurd en kun je inloggen. De website kan gebouwd worden!

Als je wil weten hoe ik dat aanpak, kijk dan even hier. Mocht je vragen hebben, laat het mij gerust even weten. Ik weet zeker dat ook jij een WordPress website kunt beheren. Als de website eenmaal staat, dan leg ik je stap voor stap uit hoe alles werkt en kun jij verder met je eigen website.

PS: de foto bovenaan deze blog maakte ik voor Maud de Wit. Naast foto’s mocht ik voor haar ook een website maken, een mooi voorbeeld om even te bekijken.

Met wie wil je deze blog delen?

Pin It on Pinterest

Chat openen
Hoi, wat tof dat je mijn website bezoekt. 👋
Heb je een vraag? Stuur mij dan gerust een bericht. Groetjes, Annemiek