April doet wat hij wil, maar als april net zo ontstuimig wordt als maart, dan maak ik mijn borst alvast nat. Begin maart zou ik lekker een paar dagen op wintersport gaan, maar dat liep anders. Ik annuleerde mijn tripje en koos ervoor om op de zieke hond van mijn zus te passen. Alleen in een huis langs de Linge, door de rust en stilte kwam ik mezelf gigantische tegen, je leest het hier.

Tante C op bezoek

Eenmaal thuis vond ik gelukkig gauw weer de energie om aan de slag te gaan. Mijn agenda zat bomvol met uitgestelde afspraken en ik had er echt zin in. Zondag werkte ik nog in onze brasserie en eenmaal ’s avonds op de bank voelde ik een piepklein heesje in mijn keel. Even testen en ja hoor, ik was aan de beurt. Twee jaar heb ik tante C buiten de deur kunnen houden, maar nu was ik toch de sigaar. Het resulteerde in een week langer thuis zitten en nog meer tijd om na te denken.

Omdat ik vooral verkouden was en niet echt ziek was, heb ik mijn tijd nuttig kunnen besteden. Ik heb lekker achter de laptop gewerkt, podcasts geluisterd en de Boost Your Sales training van Anke van Business Proof gevolgd. Als ik mijn urenregistratie terugzie, dan sta ik echt versteld van wat ik dan toch nog allemaal gedaan heb. En daar ben ik blij om. Een vriendin van mij zou zeggen: ‘wil je nu een sticker?’ Nee Mim, ik hoef geen sticker;-)! Eén van de redenen om deze blog te schrijven, is om terug te kijken, vooruit te kijken en dankbaar te zijn voor wat het is. Bij deze dus!

Zuurdesembrood
Annemiek de Graauw ROC Horeca & Toerisme college

Dit was maart

 • 7 maart had ik een praktijktoets op het ROC Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. Ik volg er een opleiding tot basiskok en in juni is mijn examen. De praktijktoetsen zijn een voorbereiding voor het examen en ik haalde een 7. Nu wil ik wel een sticker!
 • Tijdens de opleiding kregen wij les in het maken van brood. Ik maakte een foccacia met gist, maar we kregen ook uitleg over zuurdesem. Het maken van zuurdesem is een interessant proces en dat wilde ik wel een keer proberen. Uiteindelijk maakte ik thuis mijn eerste zuurdesembrood.

Verder

 • Ging mijn webshopmodule voor logostempels weer online.
 • Is het vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief.
 • Maakte ik foto’s voor Marcha van Super Power Coaching.
 • Ging ik met mijn moeder en mijn zus naar een theaterconcert van Nick & Simon.
 • Maakte ik foto’s bij Creative Life 2022 in de fotogenieke Werkspoorkathedraal in Utrecht.
 • Zette ik de website van Van Wijk Racing online.
 • Reisde ik naar Apeldoorn voor een fotosessie in de Nettenfabriek met Marloes van By Manoa.
Creative life 2022
Creative life 2022
Creative life 2022

Dit wordt april

In april:

 • maak ik met mijn zwager een “reis door de mens” bij CORPUS;
 • verleng ik mijn “Bedrijf in Beeld” aanbieding en ontvang je 50% korting op een fotosessie in april en mei;
 • ga ik (eindelijk) naar het concert van Danny Vera in Tivoli Utrecht (wel 2x uitgesteld);
 • vieren mijn man en ik onze blikken bruiloft;
 • organiseer ik een Samen(net)werkdag op vrijdag 15 april in IJsselstein;
 • vieren we weer ouderwets Koningsdag. Ik wens jou ook veel plezier!

Met wie wil je deze blog delen?

Pin It on Pinterest